22.02.2016

Prof.Dr.Ahmet YAMAN

Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğümüzün Eğitim Öğretim faaliyetleri kapsamında düzenli olarak tertiplediği ilmi konferanslar devam etmektedir. Bu kapsamda 19.02.2016 tarihinde İhtisas Merkezimizde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet YAMAN hocamız "Ru’yet ve İmsak Tartışmaları" konulu konferans vermiştir. Konferansta özellikle iki konu üzerinde durulmuştur. Öncelikle Ru’yet meselesi üzerinde duran hocamız, bu konuda meydana gelen tartışmaların temeline inerek açıklamalarda bulunmuştur. Yine imsak konusunda, her yıl Ramazan ayı öncesinde meydana gelen tartışmalara değinerek İslam dünyasında bu konuya getirilen çözümleri belirtmiştir. Konferansa İhtisas Merkezi Müdürümü sayın Ahmet POÇANOĞLU hocamız, Eğitim Görevlileri, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri iştirak etmişlerdir. Konferansın sonunda konuşmacıya günün anısına hediye takdim edilmiştir.