11.01.2024

Diyanet Akademisi 1.Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni

Diyanet Akademisi Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 05.06.2023 tarihinden itibaren eğitim gören aday din görevlisi kursiyerler, yaklaşık 8 ay süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldular. Mezun olan 20 İmam Hatip, 32 Hafız Kur’an Kursu Öğreticisi ve 49 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticisinden oluşan toplam 101 kursiyer için 09 Ocak 2024 Salı günü Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Konya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Salih Doğan, Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, İlçe Müftüleri, Eğitim Görevlileri ve davetliler katıldı.

Mezuniyet töreni, Eğitim Görevlisi Süleyman Ömür tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından programın açılış konuşmasını Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Ceyhan gerçekleştirdi.

Ceyhan, akademi eğitimi kapsamında, başta Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, İlmihal gibi temel İslami İlimler olmak üzere pedagojik formasyon ve kültürel etkinlik dersleri ile kursiyerleri mesleğe hazırladıklarını, mezun olan kursiyerlerin alanında yetkin hocalardan aldıkları bilgi ve birikimi sahaya en güzel şekilde yansıtacaklarını, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet kalitesini artıracaklarını ve nihayetinde, milletimiz ve insanlık için bilgi, güzel ahlak ve değer üreteceklerine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Tören 1. Dönem Aday Hafız Kur’an Kursu Öğreticileri adına Mervenur Taşpınar, Aday İmam Hatipler adına Muhammed Atalay ve Aday 4-6 Yaş Kuran Kursu Öğreticileri adına Ümmü Sena Argun’un konuşmalarıyla devam etti.

Akabinde İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü katılımcılara hitap etti. Görgülü, Diyanet Akademi Başkanlığının kısaca kuruluş sürecine ve mevcut gelişmelere değindi. Daha sonra mezun olan kursiyerlerimize, toplumun ve ümmetin din görevlisinden beklentileri olduğunu, dolayısıyla yaşanılan hayatın belirleyicileri olmaları gerektiğini, din görevlisinin akıntıya kapılan değil akıntı veren, mecraların ağına takılan değil topluma mecra açanlar olması gerektiğini, yegâne amacımızın Rabbimizin adını yüceltmek olması gerektiğini, atanmışlık ruhuyla değil adanmışlık ruhuyla hizmet edildiğinde kalıcı tesiri olacağını ifade etti.

Konuşmasının devamında satırlara yazmak kadar sadırlara yazmanın da önemli olduğunu, hatta satırlara yazmak ertelenebilir ama sadırlara yazmanın ertelenmemesi gerektiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Program aday imam hatip din görevlilerinin musiki dinletisi, emekli eğitim görevlisi Durmuş Ali Karabacak hocamızın duası, mezun olan kursiyerlere belge ve hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.